Lapset ja apteekki

Löydät valikoiman itsehoidon lääkkeitä ja hoitotarvikkeita lapsia varten kassamme läheisyydestä omasta merkitystä hyllystään. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme myös yhdessä perheen pienimpien kanssa. Neuvomme mielellämme teitä lastenne terveyspulmissa ja lääkkeiden annosteluasioissa.

”Onnistuneen lääkehoidon lapselle voit varmistaa seuraavasti:

  • Älä anna aikuisille tarkoitettuja lääkkeitä lapsille ilman lääkärin ohjeistusta. Noudata itsehoitolääkkeen pakkauksesta ja pakkausselosteesta löytyviä ikäsuosituksia lääkkeen käytössä

  • Noudata lääkkeen annosteluohjeita, jotka saat lääkäriltä tai löydät itsehoitolääkkeen pakkauksesta ja pakkausselosteesta.

  • Mikäli lapsen lääkinnässä on aikaisemmin ollut ongelmia (esimerkiksi tabletin nielaiseminen on vaikeaa, lääkkeen paha maku on aiheuttanut ongelmia tai on tullut haittavaikutuksia), mainitse niistä lääkärille, kun hän valitsee lääkkeen ja lääkemuodon lapsellesi.

  • Varmista lääkäriltä ja apteekista, että annosteluohje on selkeä, ja lääkevalmiste sekä sen mahdollinen annostelumitta on sopiva lapselle tarkoitettuun annosteluun (esimerkiksi puolitettavissa oleva tabletti, sopiva annosteluruisku pienempiä nestemäisiä annoksia varten).

  • Kerro lapsellesi, miten ja miksi lääkettä käytetään. Lapsen kanssa voit yhdessä pohtia, mitä asioita pitää lääkkeestään tietää. Etsikää lisätietoa pakkausselosteesta. Voit ottaa lapsen mukaan myös apteekkiin.”

Lähde: https://www.fimea.fi/vaestolle/lasten_laakehoito